Чак 60% миграната добија пензије, али немају ни један дан радног стажа!

0

Италијански лист Ил Гиорнале разоткрио је запањујуће податке који показују да 60 посто имиграната који у Италији примају пензију, нису никад радили у тој земљи.

Од 96.000 грађана из држава ван Европске Уније који примају италијанску пензију, њих 60.000 никад није радило нити уплаћивало порезе у Италији.

То значи да 60 посто имиграната у Италији којима италијански порезни обвезници исплаћују пензију, нису никад радили нити уплаћивали доприносе у пензионо осигурање у тој земљи.

Службени показатељи италијанског пензионог осигурања говоре да су 2017. године 96.743 особе које нису држављани Европске Уније, примале пензије. Од тог укупног броја њих 60.000 примало је пензије које нису покривене претходно уплаћеним доприносима.

Већина имиграната који примају такве пензије односи се на чланове имигрантских породица, који су стекли право на усељење у Италију захваљујући принципу такозване „ланчане имиграције“, где чланови уже породице имају право да се уселе у земљу ако један од њих добије азил. Затим су након одређене старостне доби стекли и право на пензију без да раде.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!