Прочитај ми чланак

Business Insider: Украјински војници у повлачењу открили право стање руске војске

0

Руска војска има неограничене залихе артиљеријских граната, наводе војници Оружаних снага Украјине у повлачењу, пише аналитичар „Бусинесс Инсидер“, Крис Панела.

Дан раније, дописници британског канала Би-Би-Си објавили су снимак из Донбаса. На снимку се види како су украјински војници, подржани тенковима, покушавали да пробију положаје руских трупа, али су били приморани да беже од артиљеријске ватре, пише Панела.

Повлачећи се у своје ровове, један од бораца се пожалио да Русија нон-стоп пуца, и да Оружане снаге Украјине немају начина да се боре са њом.

Истовремено, највиши војни званичници у Кијеву редовно извештавају, да ће Русији понестати муниције и опреме. Почетком марта, шеф војне обавештајне службе Украјине, Кирил Буданов, најавио је да ће Москва на пролеће остати без војне муниције и наоружања. Међутим, како показује ситуација на ратишту, предвиђања Буданова се не поклапају са стварношћу, како су истакли украјински борци.

Панела је приметио, да је на Западу и у Кијеву избила права дебата о томе, како Русија успева да брзо попуни своје арсенале новом муницијом.