Прочитај ми чланак

БУРНО У ХРВАТСКОМ САБОРУ: Ко ради у интересу Србије?

0

Влада Хрватске демантовала је данас наводе посланика Моста Николе Грмоје да је премијер Андреј Пленковић за време паузе у Сабору хтео да се „физички обрачуна“ с њим, пошто је он оптужио хрватску владу да ради у интересу Србије.

Како појашњавају у Влади РХ, Грмоја је тврдио да потпредседница владе РХ и министарка спољних и европских послова Марија Пејчиновић Бурић и премијер Пленковић раде у интересу Србије, што у влади сматрају недопустивим наводима.

Из владе појашњавају да је премијер Пленковић направио два до три корака према посланику, како би га питао на кога је тачно мислио када је говорио да „неко ради за интересе Србије“ и на кога је мислио када је говорио „анемични“.

Грмоја је раније данас новинарима у Сабору рекао да је премијер Пленковић „кренуо физички“ да се обрачуна с њим. „Кренуо се обрачунати са мном, кренуо је према мени и они су га јако тешко зауставили, не знам да ли би ме ударио, али желео је доћи до мене изнервиран, а не знам што би било да је дошао до мене“, изјавио је Грмоја.

Он је за Индеx испричао да је поставио питање премијеру о томе што Србија отвара поглавља, а Хрватска је не блокира. „Ја сам рекао да министарка не сазива комисију која се мора састајати да се види шта Србија ради по питању несталих и других питања. Рекао сам му да министарка ради у корист Србије. Премијер је врло агресивно реаговао и добацио је да је то што говорим јадно.“ Посланици ХДЗ су добацивали снешто Инес Стрењи што се јавља за реч и шта је она учинила за Хрватску, на шта сам ја рекао, додао Грмоје, да је она била на ратишту за разлику од њега и анемичног. Он је кренуо физички према мени врло агресивно.

Ја сам стајао јер нисам никад Пленковића видео у том издању. Мислим да су га колега Буљ и други посланици зауставили, испричао је Грмоје. И током преподневног дела седнице дошло је до инцидента када је посланик СДП после свог говора однео две макете авиона Пленковићу и мининистру одбране Дамиру Крстичевићу.

Кад је једну предавао Пленковићу, Крстичевић му је другу бесно ишчупао из руке и бацио је на под, пренели су хрватски медији. Крстичевић је после испада у Сабору рекао новинарима да је он ратни генерал и да није у реду да му се неко руга. „Ја и МОРХ смо учинили све да коначно Хрватска војска добије авион који заслужује. Након тога свега дође ти неко да ти се руга. Дође ти неко без икаквог поштовања.

Је л’ то требало да се догоди. Морате разумети, ја сам ратник. Тако се то не ради војнику. Да ли је требало да ја СДП-у донесем МиГ 21“, рекао је на ивици суза Крстичевић новинарима у холу Сабора. (крај) св 20:23

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!