Прочитај ми чланак

БУЂЕЊЕ НАРОДА:У Чешкој више од 100.000 људи тражи окретање државе ка Русији! ВИДЕО

0

Хиљаде грађана Чешке изашло је данас на улице Прага, како би протестом изразили незадовољство због раста цена горива и енергената.

Раније овог месеца, ова источноевропска земља се суочила са великим митинзима, на којима је око 100.000 људи захтевало од власти да се укључе у директне разговоре са Москвом у вези са испоруком гаса.

Међу организаторима протеста је и група под називом „Чешка на првом месту!“, која се противи Европској унији и НАТО-у и залаже да Чешка буде војно неутрална.

„Чешка нација се подигла и враћа своју земљу“, рекао је један од организатора окупљенима, отварајући протест који је преко интернета преношен на трговима у другим градовима.

Нагласио је да влада има две дужности – да обезбеди безбедност и економски просперитет, али да ни један није успела да обезбеди.

Садашња влада десног центра премијера Петра Фијале усвојила је овог месеца низ мера, укључујући финансијску помоћ компанијама и ограничила цене електричне енергије за домаћинства.

Почетком септембра на улице Прага изашло је више од 100 хиљада људи који су дигли глас против Европске уније и НАТО-а.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!