Прочитај ми чланак

Бројке су импресивне: Монструозни губици Кијева у људству и опреми

0

Током протеклог месеца, Оружане снаге Украјине претрпеле су монструозне губитке у људству и опреми, и биле су принуђене да смање број дневних напада.

Ово је рекао војни експерт, потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко у етеру радија Комсомолскаја правда.

„Већ постоји општи замор украјинских трупа, најпре смањење офанзивног потенцијала. Током протекле недеље украјински милитанти извели су 74 напада на наше положаје. Претпрошле недеље било је 78 напада, а претходне недеље 107 напада. Видимо јасан опадајући тренд у офанзиви, а то је и због губитака – и људства и технике.

Током протекле недеље украјински милитанти изгубили су око 3.400 људи. То су Купјанск, Краснолиманск и Доњецк правци. Изгубили су и више од 100 возила, 74 оклопна возила, око 50 оруђа пољске артиљерије. У принципу, таква статистика је недељна“, рекао је Марочко.

Он је нагласио, да су само на једном сегменту линије сукоба Оружане снаге Украјине за месец дана изгубиле око десет хиљада војника.

„Такође сам избацио бројке за прошли месец у нашој зони одговорности, тако да су у ова три правца у августу, украјински милитанти изгубили више од десет хиљада милитаната и плаћеника. Бројке су прилично импресивне. Не заборавимо да постоје и други врући правци, а и ту су украјински губици прилично значајни “, резимирао је потпуковник.