Прочитај ми чланак

Британски медији: Руски бродови испоручили нуклеарно оружје на Кубу

0

Група бродова Ратне морнарице Русије, коју чине ракетна фрегата Адмирал Горшков, носач хиперсоничних ракета Циркон, и нуклеарна подморница пројекта Казан, прошла је на удаљености не већој од 30 км од југоисточне обале Флориде. Њихову активност су посматрала три америчка и један канадски ратни брод.

Руска фрегата и нуклеарна подморница прошле су 25 миља од америчке обале на путу за Кубу– пренели су раније британски медији.

Они су наговестили, да су руски бродови испоручили нуклеарно оружје Куби – пошто Москва није открила „какву ватрену моћ носи њена флотила“.

Министарство одбране Русије је раније саопштило да руски ратни бродови увежбавају употребу прецизног наоружања у Атлантском океану. Након овога, Сједињене Државе су своју флоту довеле у стање борбене готовости.

Најмодернија фрегата руског председника Владимира Путина, Адмирал Горшков, носач хиперсоничних ракета, прати нуклеарну подморницу Казан и још два поморска брода, напомињу британски ресурси.

Према њиховим речима, кубански званичници су негирали да руски бродови носе нуклеарне пројектиле, али је Путин недавно запретио да ће своје најмоћније оружје испоручити земљама или регионима блиским његовим непријатељима из НАТО-а, као одговор на то да САД, Велика Британија и Француска снабдевају Кијев пројектилима за употребу на територији Русије.

И Адмирал Горшков и Казањ су кључни бродови у Путиновим нуклеарним ударним снагама. Русија није рекла колику ватрену моћ носи њена флотила– наглашава се у публикацији.