БРИТАНИЈA: Олуја Денис руши све пред собом, јужни Велс као Венеција! (ВИДЕО)

0

Британију је данас погодила олуја Денис, праћена снажним ударима ветра и обилним падавинама, због чега је издато више од 300 упозорења на поплаве широм земље, а посебно је критична ситуација у јужном Велсу.

У више места на југу Велса покренута су и клизишта, од којих су нека заробила становнике, а вода је почела и да плави поједине куће.

У Енглеској су на снази четири упозорења највишег степена и два у Велсу, што значи да постоји опасност по живот становника.

И у Херифордширу у Енглеској су, такође, куће поплављене, а један од становника је изјавио да их је олуја „погодила као торнадо“, преноси ББЦ.

Власти су претходно упозориле грађане да се заштите од „опасних по живот поплава“ у Велсу и Шкотској.

Локални медији наводе да је се река Таф у велшком граду Понтипол излила из корита, а опасност прети и од реке Нит, на југу Велса.

Како преноси АП, село Абердарон погодили су оркански удари ветра који су достизали брзину од 146 километара на сат.

Због снажног ветра отказано је стотине летова, а поплаве су пореметиле и железнички саобраћај.

Према последњим информацијама, најмање двоје људи погинуло је у Великој Британији, а десетине хиљада су се суочиле с хаосом проузрокованим олујом Денис.

Младић стар 18 година удавио се у мору у покрајини Кент, а други је пао преко брода са резервоара за гориво у близини луке Маргејт, објавио је Дејли мејл.

Скоро 50.000 путника чека на аеродромима пошто је компанија ИзиЏет отказала 234 лета, а још 60 биће приземљено.

У десетинама градова који још увек санирају штету коју је направила прошлонедељна олуја Кјара, ангажована је војска како би појачала одбрану од поплава.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!