Прочитај ми чланак

Британија је карцином који је створио глобалну метастазу зла у виду САД

0

Експерт за борбу против тероризма Џевад Галијашевић оценио је да су британске институције у жељи да очувају властиту геополитичку моћ, створиле систем глобалне деструкције који је у суштини увек био усмерен на слабљење православног хришћанства и, прије свега, дубоко антируски и антисрпски.

Галијашевић истиче да би тешко било у новијој историји међународних односа открити у британској политици према другим државама било коју меру, радњу или акцију која би се могла назвати пријатељском и доприносом миру.

„Велика Британија је релативно мала држава, али велико зло. Британци су данас највећи рушитељи глобалне безбедности, међународног поретка и мира“, упозорио је Галијашевић у изјави Срни.

Он је указао да су израелско-палестински сукоб, конфронтација нуклеарних сила Индије и Пакистана, геноцидне акције од Америке и Аустралије, до Африке и Азије, као и антируске акције које су на Балкану уништиле историјску и политичку перспективу свим народима, а посебно српском, резултат деловања „злоћудне монархије“ Велике Британије, њене војске, крупног капитала, краљевске породице и владе.

Галијашевић каже да су британске институције, јавне и тајне службе и организације, у жељи да очувају властиту геополитичку моћ, створиле систем глобалне деструкције.

Зато, додао је Галијашевић, бивши министри одбране и неки прошли и активни службеници власти у Лондону наступају агресивно, предузимајући разне, па и терористичке акције са само једним циљем – да се изазове нови светски рат из кога би Велика Британија изашла неокрзнута.

Према његовим речима, томе води и предлог који долази од бившег заменика министра одбране о стварању „коалиције земаља које би послале своју војску у Украјину“.

„Ако је организација терористичких напада на гасну инфраструктуру `Северног тока један и два` била акција која нас приближава глобалном сукобу, онда је овај корак – слања војске НАТО алијансе у рат против Русије, почетак светског рата са несагледивим последицама“, наглашава Галијашевић.

Према његовим речима, Велика Британија као „међународни карцином који је створио глобалну метастазу зла у виду САД“, које би, како рачуна, имале кључну, војну улогу у том светском рату, који би се водио пре свега на европском континенту.

Не треба заборавити, истакао је Галијашевић, да су Британци створили систем глобалних идеологија, попут вехабизма, и глобалне радикалне политичке организације попут „Муслиманског братства“ које су градиле идеолошку, верску и политичку основу за настанак, развој и деловање највећих терористичких организација – попут „Ал каиде“ и „Исламске државе“.

„Данас то деструктивно искуство Британци преносе на радикалне украјинске нацистичке организације попут `Азова`, `Кракена`, `Ајдара`, `Десног сектора`. Британци, међутим, данас осим подршке украјинским нацистима у припреми и извођењу терористичких акција на периферији већ дефинисаног ратног фронта и деструктивних медијских наступа и ратно-хушкачких активности не могу значајније утицати на ток сукоба НАТО-а и Русије у Украјини“, сматра Галијашевић.

Галијашевић каже да ни британски тенкови, хаубице и ракетни системи које шаље украјинским нацистичким батаљонима и пуковима, ипак не могу зауставити руску војску на путу стварања слободног и мирног окружења за све грађане и прокламоване денацификације и демилитаризације Украјине.