Прочитај ми чланак

Британци протестују против 15-минутних градова како би избегли да постану…

0

Петнаестоминутни градови се појављују свуда, а Светски економски форум је одушевљен њима. Прошле године је најављено да ће Париз у Француској постати 15-минутни град, а сада је на реду британски град Оксфорд. Међутим, огорчени Британци узврац́ају. Како је раније објављено у Фондацији РАИР УСА, градско вец́е је најавило да ц́е поделити Оксфорд на 15-минутне четврти или мале 15-минутне градове који се означавају као “зеленији, чистији и безбеднији”. Да би додатно преузели контролу над животима људи, глобалисти гурају лажну идеју да ће ови „зелени“ градови – који чине услуге доступним становницима у року од 15 минута од њихових домова – „спасити планету“ и помоц́и читавом човечанству.

Уместо тога, они нису ништа друго до начин да ограниче, принуде, новчано кажњавају, надзиру и ограниче основно право на слободу кретања становника. На пример, становницима није дозвољено да напуштају ваш 15-минутни град аутомобилом више од предвиђеног броја пута годишње. У супротном, бићете кажњени. Поред тога, влада ће пратити и контролисати сваки ваш покрет путем паметних телефона и технологије препознавања лица.

Климатско закључавање

Концепт „15-минутног града“ је кључан у Агенди Уједињених нација 2030 и њиховој зеленој агенди Нет Зеро. Светски економски форум такође гура овај нови концепт. Оксфорд, који је прогласио „климатску ванредну ситуацију“, нада се да ће њихови 15-минутни градови помоћи да се постигне визија „Нет Зеро царбон Оксфорд“ до 2040.

Оксфорд ће бити подељен на шест зона „да би се спасила планета“ од „глобалног загревања“. Електронске ограде постављене су на приступним путевима како би се осигурало да становници остану у својој зони.

Становницима је дозвољено да напусте свој 15-минутни град највише 100 пута годишње, али тада морају прво да региструју свој аутомобил, који се путем паметних камера прати у целом граду.

Иако почетна додела карата за бекство некима може изгледати разумно, када јавност прихвати да држава има право да вас затвори, гарантовано је да ће поставити додатна ограничења и мање дозвола за напуштање ваше зоне. Ово је врло јасно и брзо успостављено у многим западним земљама у последњих неколико година под изговором Ковид ограничења.

Протести

Становници Оксфорда су бесни због планова Савета да град претвори у зоне под контролом „15 минута“. Савет је то одбацио и игнорисао је њихово негодовање.