Прочитај ми чланак

БРИСЕЛ: Улични рат на улицама града, полиција бесна на либералне судије

0

„Чак и да смо ухапсили 50 криминалаца током немира у Бриселу, сви би, због младих левичарских судија, били пуштени следећег дана.”

Ово је рекао у интервјуу белгијски (бриселски) полицац, за тамошњи магазин humo.be, чије је делове пренео и портал voiceofeurope.com.

Полицајци из Брисела,  (који су желели да остану анонимни из страха да не изгубе свој посао) током разговора са белгијским новинаром открили су да се тамошња полиција стално суочава са младим, либарним судијама који верују да су полицајци расисти.

„Антирасистичка „не желим знати“ владина политике изазива изузетне фрустрирацију међу нама полицајцима јер због ње ми губимо улични рат са криминалцима. Шефови полиције се не усуђују да ризикују. Они избегавају да имају искуства у примени закона на улици и уместо да нас предводе у уличном рату, који је присутан у нашем граду, они се линијом мањег отпора повлаче из тог сукоба”, јада се један од тројице интервјуисаних бриселски полицајац додајући:

„Пре неколико година, био сам присутан када су нас црни мигранти напали у округу Матонжи (Matongé). Добили смо наређење да останемо мирни док су каменови летели око наших глава. Уверавам вас да вам се крв леди у жилама када се суочите са оваквим кукавичким комадним ланцем”.

Однос полиције и јавног тужиоца никада није био толико лош

Бриселски полицајац се током интервјуу присетио и недавних имигрантских демонстрација у његовом садашњем кварту када су се шефови полиције размишљали  о уклањању полицијског логотипа са њихове станица, јер су се бојали да полицијски знак може бити провокативан. 

„То је осликава менталитет наших шефова. Чак и да смо ухапсили 50 криминалаца током ових немира, сви би били пуштени следећег дана”, убеђен је овај полицајац који још и додаје:

„Однос полиције и јавног тужиоца никада није био толико лош. Стално налазимо на младе, либералне судије који верују да је сваки полицајац расиста.Иако углавном стално хапсимо једне те исте злочинце и криминалце и доводимо их на судове те судије их по правилу пуштају на слободу. То је, нажалост, наше свакодневно искуство! У последњих неколико година ухапсио сам на стотине криминалаца, али не верујем да је њих 10 завршило у затвору више од неколико дана. Зато, углавно оно што ми радимо нема никаквог смисла јер радимо у окружењу потпуне некажњивости криминалаца”. 

Огорчени припадник бриселске полиције напомиње и да врх полиције преферира пре да ангажују женске „сексологе“ и психологе, а да избегава да прима крупније мушкарце који су прошли војну обуку.

„Они желе мирољубиве полицијске снаге која посредује и умирује ситуацију на терену, уместо оне од које се криминалци плаше”, разочаравајуће закључује овај полицајац за белгијски магазин за који је дао опширну изјаву.

Мароканци

„Једна мароканска колегиница, која се придружила полицији у исто вријеме као и ја недавно је била на одмору у Италији. Ухапшена је са својим мароканским дечком када су у њеном колима пронађена три килограма кокаина и хероина. Била је у затвору у Италији кратко време. Када се после одслужене казне вратила у Брисел, дозвољено јој је да задржи посао. Упркос томе што је била са међународним кријумчаром дроге, она није ни отпуштена нити је претрпела неке санкције задржавши и приступ свим полицијским базама података”, за магазин humo.be, испричао је други полицајац.

Да постоји проблем са полицајцима мароконског порекла у Бриселу посведочио је и трећи полицајац:

„Имали смо мароканског колегу који је са нама радио. Нико му није веровао, а сада је постао главни инспектор. Једног дана је у нашој полицијској станици напао и покушао да задави женског агента. Други полицајци су морали да га задрже и одвуку са жене. Нормална полицијска организација би га одмах отпустила. Уместо тога, Брисел га је унапредио и промовисао да служи као главни инспектор на другој локацији! Сада предводио групу агената која тражи молитвене собе за муслимане у полицијским станицама и одбија да се рукују са женама колегама или прате њихове инструкције”.

Све полицијске акција против младих етничких мањина класификована је као „расизам“

Према писцу књиге „Soumission” Michelа Houellebecqа, Брисел је све ближи ивици ратног уличног сукоба од било које друге европске престонице.

По овом аутору, а на основу сведочења самих бриселских полицајаца све полицијска акција против  етничких мањина класификују се као „расизам“.

Одељење за „правду“ има облик афирмативне акције за поступање с злочинцима. Имигранти могу да учине оно што хоће или желе. Политика која се односи на запошљавање нових полицијских службеника има за циљ запошљавање већег броја људи који вуку порекло из мигрантских средине, као и жена које су дипломирани психолози, док се тежи да смањи удео белих Белгијанаца у органима Министарства унутрашњих послова, су неки од тврдњи које се износе у књизи „Soumission”.

Превео и приредио на српски СРБИН.ИНФО

БОНУС ВИДЕО

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју” био је Миленко Васојевић криминални инспектор за крађе, сексуалне деликте, сузбијање наркоманије …. У емисији се говорило о српском поџемљу, српским навијачима и ко контролише српску мафију.

У емисији гост је причао и о спрези подземља са јавним личностима и управама спортских друштава и клубова (00:48:00), о полицијским синдикатима и раду полиције (00:50:00), о женама полицајцима (00:56:00); и о томе да ли је савез нарко дилера са корумпираним полицајцем најјача мафија у Србији (00:58:00),. Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.