Прочитај ми чланак

Брифинг руске војске: Mасивни напад на систем војне управе и енергетске објекте…

0

Оружане снаге Русије јуче су извеле масиван ракетни напад на украјинске објекте услед чега је обустављена производња и ремонт украјинске војне технике и муниције, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Оружане снаге Русије су 29. децембра извеле масиван напад високо прецизним оружјем дугог домета ваздушног и морског базирања на систем војне команде и енергетске објекте који су обезбеђивали рад предузећа војно-индустријског комплекса Украјине. Циљ напада је постигнут, сви предвиђени објекти су погођени“, саопштило је Министарство.

Како је прецизирано, услед удара „обустављена је производња и ремонт војне технике и муниције, а такође је обустављено пребацивање резерви Оружаних снага Украјине из западних региона Украјине“. Такође се наводи да је страно оружје, које је испоручено украјинској војсци, блокирано у позадинским подручјима.

У правцу Купјанска и Красног Лимана руска војска је у току протеклог дана ликвидирала 100 украјинских војника. Уништено је и седам оклопних возила, два пикапа, и пет аутомобила.
Ловачка авијација Русије је за дан оборила украјински авион МиГ-29 и два хеликоптера Ми-8.
Руске ракетне снаге и артиљерија уништили су у ДНР два америчка радара, а у Сумској области радар противваздушног ракетног система С-300.

У правцу Доњецка у току протеклог дана ликвидирано је до 50 украјинских војника, као и седам јединица војне технике, док је у правцу Јужно-Доњецк руска војска за дан ликвидирала преко 70 украјинских војника и 11 јединица војне технике.