Прочитај ми чланак

Брајанова прича не штима: Три трага указују на то да је Анин муж слагао тужилаштво

0

Београђанка Ана Волш (36) нестала је 1. јануара ове године у Кохасету у Масачусетсу, а пажња јавности усмерена је на њеног супруга Брајана (46), који је у међувремену приведен због ометање истраге нестанка. Иако је Брајан у више наврата истицао је кобног дана Ана изашла из њихове куће, како би хитно отишла на посао, његова прича је пуно рупа, поготово што се установило да је лагао. Три кључна трага која указују да је Брајан слао јесу сигнал телефона, његово кретање након нестанка и чињеница да одмах није пријавио полицији да не зна где се налази његова супруга.

Нестанак Београђанке Ане, која дужи низ година живи и ради у Америци, окупирао је и српску и америчку јавност. Кобног дана, према тврдњама супруга, Ана је изашла из куће у намери да оде на лет за Вашингтон, где је седиште фирме у којој је радила.

Ипак, до тога није дошло.

„Заборавио“ да пријави

Према тврдњама њеног супруга Брајана, изненадни одлазак догодио се само неколико сати након прославе Нове године. Први траг који указује на то да је Брајан слагао истражитеље јесте чињеница да није одмах пријавио нестанак Београђанке.

Уместо да пријави да му је супруга нестала, Брајан је чак неколико дана нормално функционисао, посећивао продавнице, као да се ништа не дешавала. Из непознатог разлога Брајану није било чудно то што му се супруга, иначе мајка троје малолетне деце, не јавља.

Анин нестанак на крају је пријавило обезбеђење компаније у којој је она радила и то 4. јануара.

Према документу полиције, човек који је обавестио полицију о Анином нестанку је Тишман Спајер, главни у обезбеђењу компаније.

Сигнал телефона

Други доказ да је Брајан слагао полиције јесте сигнал Аниног телефона. Иако је Брајан Тврдио да је Ана напустила кућу 1. јануара, истражитељи су дошли до другачијих трагова. Утврђено је да је Анин телефон лоциран у кругу куће 2. јануара.

Самим тим, дефинитивно пада у воду Брајанова изјава да је кобног дана његова супруга напустила кућу.

Посета продавници

Ипак, кретање Брајана Волша након нестанка супруге дефинитивно је било сумњиво истражитељима. Осим што је након нестанка супруге уснимљен на камери једне продавнице како купује средства за чишћење, утврђено је и да је у више наврата слагао истражитеље.

Брајан је полицији рекао да је имао одобрење, с обзиром да је у том тренутку носио наногицу због ранијег кривичног дела, да посети своју мајку у Свампскоту 1. јануара, те да је тог поподнева обављао послове за њу у локалним маркетима. Потом је изјавио да се изгубио и да му је требало више времена да стигне код ње.

Међутим, истражитељи тврде да се та путовања „нису десила“, позивајуц́и се на њихов преглед видео-записа из продавница. Такође, он није доставио никакве рачуне који би то потврдили.

Подсетимо, већ две недеље траје потрага за Аном Волш. Очи истражитеља упрте су у њеног супруга Брајана. Након његовог хапшења откривени су детаљи из његове прошлости који нису били познати јавности.

Откривено је да има досије и да му се суди због преваре. Због тога је у тренутку нестанка супруге носио наногицу.