Прочитај ми чланак

Болница известила: Никитa Михалков на интензивној нези у тешком стању

0

Никита Михалков је и даље у тешком стању на интензивној нези, известили су из московске болнице, а пренели су руски медији.

Славни редитељ је хоспитализован 5. јануара због компликације са плућима услед корона вируса иако је вакцинисан 29. априла 2021. године.

У почетку болести стање му није било толико тешко, како су извештавали руски медији који су писали да је примљен са позитивном тестом на Ковид-19 и тешкоћама са дисањем, али му се неколико дана након пријема у болницу стање  нагло погоршало и Михалков је хитно пребачен у другу болницу на одељење интензивне неге.

Никита Сергејевич Михалков је рођен 21. октобра 1945. године у Москви у утицајној породици. Прадеда му је био царски управник Јарославља и син принцезе из породице Галицин, а чукундеда по мајци секретар у државној служби и управник Поште. Отац Сергеј му је био најпознатији дечији писац, аутор текста химне Совјетског Савеза и текста химне Русије. Мајка Наталија је била песникиња и ћерка авангардног уметника Пјетра Кончаловског, а унука познатог сликара Василија Сурикова. Старији Никитин старији брат Андреј Кончаловски (презива се по мајци) је такође познат у филмској индустрији и сарађивао је са Тарковским. 

Никита Михалков је један од најпознатијих руских филмских аутора и глумаца.