Прочитај ми чланак

БОЛЕСНО: Кинеска полиција јавно понижава оне који су прекршили ковид мере! (ВИДЕО)

0

Сваког осумњиченог држе двојица полицајаца - који носе маске, штитнике за лице и заштитна одела

Наоружана полиција за разбијање нереда парадирала је улицама града у јужној Кини са четири особе које су наводно прекршиле ковид правила, пренели су државни медији у среду, што је довело до критика владиног приступа.

Кина је овакво јавно срамоћење осумњичених криминалаца забранила 2010. године након деценија кампања активиста за људска права. Међутим, пракса се поново појавила док се локалне владе боре да спроведу националну нулту ковид стратегију.

Четири маскирана осумњичена лица у заштитном оделу, са плакатима на којима су биле њихове фотографије и имена, парадирала су у уторак пред великом гомилом људи у граду Ђингси у региону Гуангси, пренео је државни медиј Guangxi News.

На снимцима догађаја који круже друштвеним мрежама види се да сваког осумњиченог држе двојица полицајаца – који носе маске, штитнике за лице и заштитна одела. Око њих је круг полицајаца у опреми за разбијање нереда, док неки држе и оружје.

Четворо осумњичених су оптужени за превоз илегалних миграната док кинеске границе остају строго затворене због пандемије, додаје медиј, преноси АФП.


Ђингси се налази у близини кинеске границе са Вијетнамом.

Јавна срамота је део дисциплинских мера које је локална влада објавила у августу да казни оне који крше здравствена правила.

Медиј преноси да је парада била „упозорење из стварног живота“ јавности и „одвраћање злочина повезаних са границом“.

Међутим, парада је довела и до реакције, а неки су критиковали груб приступ власти.

Иако је Ђингси под великим притиском како би спречио увезене корона вирус случајеве, „мера озбиљно крши владавину права и не сме да се догоди поново“, рекао је у среду Беијинг Неwс, медиј повезан за Комунистичкој партији.

И други осумњичени за кријумчарење и трговину људима такође су парадирали градом протеклих месеци.

На снимцима сличних парада из новембра види се маса људи која гледа како полицајци држе двојицу затвореника, док локални званичник говори њихове злочине преко микрофона.

И они су марширали градом у заштитним оделима, док је око њих била полиција у пуној опреми.

У августу су десетине полицајаца водиле градом осумњиченог до дечијег игралишта.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!