Прочитај ми чланак

БОЛЕСНО Језива реклама у којој деца траже од Деда Мраза вакцину за Божић (ВИДЕО)

0

Министарство здравља Њу Џерсија искористило је празнични дух да промовише вакцине против KОВИД-19 у новом огласу који критичари називају „одвратним“.’

Док звона на саоницама и празнична музика свирају у позадини, може се видети дечак од око шест година како црвеним и зеленим бојицама пише писмо Деда Мразу.

‘Драги Деда Мразе, не желим игре, нећу играчке,’; чита наглас, прецртавајући неспретно написане речи на свом ређаном папиру.

”Само ми донеси вакцину против KОВИД-а!’ каже, поносно заокружујући реч ‘вакцина.’

Док дете-глумац затвара своје писмо у зеленој коверти, наратор примећује: „Ове празничне сезоне, нема бољег поклона од мира. Вакцинишите се данас.’

ЦДЦ је почетком новембра одобрио вакцину Фајзер за децу узраста од 5 до 11 година.

Корисници Твитера рекламу су назвали ‘срамном’ и ‘срамотном’ када је ЊДОХ поставио на платформу 16. децембра. ‘Искористити нашу децу је заиста низак облик пропаганде,’ написао је други корисник. ‘И оставите Деда Мраза ван овога. Њ је тако омражен’

Колумниста Shore News Network-а, новинске куће која покрива New Jersey, поставио је оглас и рекао да су либерали “потпуно изгубили разум”.

“Прво, почнимо са тим да левица не воли ни Божић и жели да откаже цели договор. Али, сада пошто се може користити за промовисање програма вакцинације администрације, гувернера New Jersey-a Phil Murphy-ja, Њ ДОХ плаћа, новцем порезних обвезника, производњу и пуштање реклама дечака који тражи од Деда Мраза вакцину против КОВИД-19 уместо игрица и играчака’, написао је колумниста Robert Walker..

“Зато уместо да свом детету купите ПС5 за Божић, идите напоље и набавите му вакцину против КОВИД-19, то ће улепшати њихов Божићни дух”, додао је, називајући оглас “узнемирујућим”.