Прочитај ми чланак

Блумберг о прекретници: Сукоб у Украјини ће престати да користи САД ако се настави

0

Продужење сукоба у Украјини више неће користити Сједињеним Државама због растућих трошкова, пише колумниста Хал Брандс у чланку за Блумберг.

„Амерички званичници су почели да мисле да су САД већ убрале све могуће плодове украјинске кризе“, рекао је он.

По његовом мишљењу, временом ће трошкови вођења непријатељстава само расти. Тиме Вашингтон више неће моћи да пружа помоћ другим регионима, а залихе муниције ће бити исцрпљене.

Продужена криза ће такође открити проблеме са америчком одбрамбеном индустријском базом, рекао је Брандс. Осим тога, заоштравање ситуације око Тајвана повећаће интересовање Бајденове администрације за окончање непријатељстава у Европи, додао је он.

Украјина, према аналитичару, да би добила подршку западних земаља, мора показати спремност за мировне преговоре, јер у супротном САД могу бити у неповољнијем положају.

Након што је Владимир Путин 24. фебруара најавио почетак специјалне операције, Запад је увео велике санкције Русији и повећао снабдевање кијевског режима наоружањем и војном опремом у износу од милијарду долара.

Москва је више пута изјављивала да таква војна помоћ само продужава сукоб, а транспорт наоружања постаје легитимна мета руске војске.