Прочитај ми чланак

Бизарно Бајденово обраћање поводом убистава деце: „Волим сладолед, зато сам овде“

0

"Ја сам Џо Бајден, муж др Џил Бајден и једем Џенин сладолед са чоколадним мрвицама", поручио је председник САД Американцима након масовне пуцњаве у којој је убијено шесторо људи

Председник САД Џозеф Бајден је „направио атмосферу“ на почетку свог обраћања поводом трагичног догађаја у коме је трансродна особа упала у школу у Тенесију и убила троје деце и троје одраслих тако што је испричао „шалу о томе колико воли сладолед“.

„Ја сам Џо Бајден, муж др Џил Бајден и једем Џенин сладолед са чоколадним мрвицама. Дошао сам овде јер сам чуо да ће бити сладоледа са чоколадним мрвицама. Иначе, имам горе пун фрижидер тога. Мислите да се шалим? Не шалим се“, отворио је Бајден своје луцкасто обраћање које је разбеснело многе Американце.

Председник САД је потом масовну пуцњаву назвао „болесном“ и „срцепарајућом“, и позвао Конгрес да спречи насиље ватреним оружјем.

„То је просто болесно. Знате, и даље прикупљамо податке о томе шта се и зашто догодило. За сада знамо да многи људи, укључујући и децу, нису преживели. То је срцепарајуће. Најгора ноћна мора једне породице“, додао је Бајден.

@nypost #Biden ♬ original sound – New York Post | News

Тешко наоружани 28-годишњак убио је троје деце и троје одраслих запослених у приватној хришћанској школи у Нешвилу. Полиција Тенесија убила је нападача који је идентификован као Одри Хејл, бивша ученица школе која се идентификовала као трансродни мушкарац.

Шеф полиције Џон Дрејк је рекао новинарима да је Дрејк, који је у првим извештајима описан као „тинејџерка“, имао две пушке и пиштољ и отворио је ватру у основној школи у коју је ушао кроз споредни улаз.