Прочитај ми чланак

Бивши затвореници: Служба у редовима „Вагнера” нам је променила судбину

0

У Русију се вратила већ трећа група бивших затвореника, који су испунили уговор са приватном војном компанијом „Вагнер“. Борци су руским новинарима испричали, како им је служба у редовима „Оркестра” променила судбину.

„Музичари” који су испунили уговор, одлетели су специјалним авионом на московски аеродром, одакле су аутобусом превезени у град. Сви су учествовали у биткама у Донбасу, и за своје подвиге награђивани су наградама, на пример, „За храброст“.

„Успео сам. Добио је помиловање, почистио биографију, добио награде. У принципу, све о чему сам размишљао је постигнуто у потпуности … Прво што треба да урадите је да се одморите, излечите и опоравите “, поделио је своје планове један од бораца.

Волонтери напомињу да им је служба у ПМЦ „Вагнер“ помогла да започну нови живот, лишен прошлих грешака. Али ако Отаџбини затреба њихова помоћ, они ће се сигурно вратити на фронт.

„Што се тиче планова, време ће све ставити на своје место. Ако вам треба помоћ, доћи ћемо!“ приметио је други.

Почетком јануара 2022. прву групу бивших затвореника који су се вратили са фронта, лично је дочекао бизнисмен из Санкт Петербурга, Јевгениј Пригожин. Бизнисмен се захвалио борцима на услузи, и упозорио их на искушења старог злочиначког живота. Такође је напоменуо, да су им врата „Вагнер-а“ увек отворена.