Прочитај ми чланак

Бивши агент ЦИА Џонсон открио шта ће се ускоро догодити са Зеленским

0

Украјински председник Владимир Зеленски биће свргнут или убијен јер није расположен да преговара о миру са Русијом, рекао је бивши аналитичар ЦИА-е Лари Џонсон на Јутјуб каналу Judging Freedom.

„Мислим да је највероватнији сценарио државни удар и губитак власти Зеленског. Друга могућа опција је његово убиство. Не верујем да ће се Зеленски предомислити и рећи: ‘Добро, хајде да преговарамо са Русијом“, предвиђа стручњак.

Џонсон је рекао да због деловања кијевске владе Украјина доживљава праву демографску и хуманитарну катастрофу: 13 милиона људи је напустило земљу, од преосталих 27 милиона, 400.000 је погинуло у биткама.

„У Другом светском рату, када је становништво САД било 150 милиона, изгубили смо само 472 хиљаде људи. Схватите. Имали смо седам пута више становника од Украјине, а они су изгубили скоро исто колико и ми у четири године рата“, каже аналитичар.

Раније је саветник шефа кабинета Зеленског Михаил Подољак рекао да не може бити преговора са Москвом и да је Кијев против било каквог сценарија прекида ватре, јер би то значило стварну победу Русије.

Како напомињу у Кремљу, не постоје предуслови за прелазак ситуације на миран курс, апсолутни приоритет Москве је постизање циљева специјалне операције, тренутно је то могуће само војним путем.

Додали су и да Русија високо цени напоре свих земаља које покушавају да решење сукоба у Украјини доведу у мирном правцу, али за сада то није могуће.