Прочитај ми чланак

Бивша судија осумњичена за убиство председника Хаитија

0

Полиција Хаитија објавила је да је међу осумњиченима за убиство председника Жовнела Моиза и бивша судија Врховног суда Вендел Кок Тело, за коју тврде да се састајала са колумбијским плаћеницима који су га ликвидирали.

У извештају Ројтерса се наводи да су власти издале налог за хапшење судије Вендел Кок Тело, која је смењена у фебруару ове године када је Моиз објавио да се против њега планира државни удар, али тренутно се не зна где се она сада налази.

Tanjug / AP

Колумбијски плаћеници и двојица Американаца пореклом са Хаитија, који су ухапшени после Моизовог убиства 7. јула, признали су да су се састајали са судијом Кок Тело.

„Неколико њих је изјавило да су били у њеној кући и полицији су доставили документа потписана током тих састанака“, рекла је портпаролка полиције Хаитија Мари Мишел Верије.

Још има мноштво отворених питања у вези са убиством председника Хаитија, између осталих и како су убице успеле да прођу обезбеђење у Моизовој кући, а један од највиших званичника његове администрације ухапшен је под сумњом да је сарађивао с атентаторима, пренео је Танјуг.