Прочитај ми чланак

Бил Гејтс има нови план: Дистанца и корона мере за многе до краја живота!

0

Живот ће се вратити у нормално стање после пандемије вируса корона тек када се испуне два услова, када се појави друга генерација вакцина и када вирус буде нестао на целој планети, рекао је милијардер Бил Гејтс.

„Једини начин да се вратимо нормалности је да се појави не прва генерација вакцина, већ друга, која би могла да буде супер-ефикасна и да је велики број људи прими. Тако ћемо глобално елиминисати болест“, рекао је Гејтс у интервјуу Ен-Би-Си-ју, преноси РТ.

sakam.info

Гејтс је додао да ћемо једино тако моћи да решимо све проблеме који су се појавили, у образовању, менталном здрављу, и да наставимо да их градимо на позитиван начин.

Према новом Гејтсовом стандарду, који је померио лествицу очекивања када је пандемија у питању у односу на оно што је изјавио пре само месец дана, Американци ће можда морати да живе годинама, а многи и цео живот, уз физичку дистанцу и друге епидемиолошке мере уведене у борби против вируса корона.

Гејтс је пре само месец дана најавио да би Сједињене Америчке Државе могле да се врате у нормалу у лето 2021. захваљујући вакцинама.

Тада је најавио и да би неколико вакцина прве генерације могло да добије одобрење за употребу почетком следеће године.

Гејтс је поново критиковао амерички приступ борби против пандемије, називајући га „једним од најгорих на свету“, осим агресивног инвестирања у развој вакцине.

Навео је да резултати тестирања често не стижу у року од 24 сата, што их потпуно обесмишљава. Такође, рекао је како је амерички систем тестирања „један од најгорих на свету по критеријуму ко ме да буде тестиран“.

„Биће још много мртвих ако не будемо деловали заједно“, рекао је Гејтс.

Гејтсова критика долази у тренутку када је амерички председник Доналд Трамп назвао одговор САД на пандемију „феноменалним“ и рекао како су „спасили животе потенцијалних милиона жртава“. Трамп, који је тестиран позитивно на вирус корона 1. октобра, а потом рекао као се „излечио експерименталним третманом са моноклоналним антителима“.

Оснивач „Мајкрософта“ на то је договорио да је погрешно говорити о излечењу, јер терапија коју је Трамп примио није ефикасна код сваког пацијента, али додаје да за сада највише обећава. Фондација Била и Мелинде Гејтс пролетос је ушла у партнерство са компанијом „Ели Лили“ која развија терапију моноклоналним антителима.