Беже пред епидемијом: Упркос блокади људи пешице напуштају провинцију Хубеј

0

Људи излазе и улазе у кинеску провинцију Хубеј пешице преко моста који се протеже преко реке Јангце, упркос блокади саобраћаја због епидемије коронавируса у којој је преминуло више од 200 људи у Кини

Црни биланс се повећава: Више од 200 умрлих од корона вируса, за 24 сата нова болест однела 43 живота

Људи излазе и улазе у кинеску провинцију Хубеј пешице преко моста који се протеже преко реке Јангце, упркос блокади саобраћаја због епидемије коронавируса у којој је преминуло више од 200 људи у Кини.

Река Јангце дели Ђуђанг у провинцији Ђијангси и Хуанганг у суседној провинцији Хубеј, један од градова који је најтеже погођен епидемијом коронавируса и сада је одсечен од остатка Кине у покушају обуздавања ширења епидемије, пренео је Ројтерс.

Међутим, прелазак преко реке Јангце пешице показује недостатке у изолацији и јача сумње у њену ефикасност.

Ву Минџоу, 40-годишњи власник предузећа који је ловио рибу близу моста на страни Ђијагсија рекао је да је забринут због тога што људи напуштају Хубеј.

„С обзиром да постоји… период инкубације, ако они крену, на пример, у градове на северу Кине, онда је врло могуће да ће заразити и та подручја“, рекао је Ву.

Полиција објашњава да људи још увек улазе у Хубеј и да још увек могу да изађу, али само под посебним околностима.

Међу њима су и људи који су били у Хубеју, али су резервисали возне карте за одлазак из Ђуђанга пре Лунарне нове године.

„Сви тренутно паниче, али мислим да ствари нису тако лоше“, изјавио је Ројтерсу 45-годишњи радник Гуан након преласка из Хубеја.

Жена стара 40 година, која је навела само своје презиме Ли, рекла је да се са сином враћа кући у Хуиџоу, у провинцији Гуангдонг.

Она је морала да покаже њихове авионске карте на контролној тачки и прође контролу температуре на страни моста на Хубеју, пре него што су јој дозволили да крене у Ђијангси.

Светска здравствена организација (СЗО) јуче је због ширења коронавируса прогласила ванредну ситуацију на глобалном нивоу.

СЗО је прогласила ванредну ситуацију на међународном нивоу након што се број случајева оболелих од коронавируса за недељу дана више него 10 пута увећао.

До сада је у Кини од коронавируса заражено више од 9.800 људи, док је више од 200 преминуло.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!