Прочитај ми чланак

БЕШУМНИ УБИЦА Ово руско оружје СВИ КОПИРАЈУ

0

Из руске војне индустрије саопштено је у Русији ради вођења радиоелектронске борбе и коришћења лаког наоружања конструисана беспилотна летелица, хеликоптерског типа "Ворон 777-1" са корисним теретом од 50 килограма.

„Ворон 777-1“ изграђен је на бази старог модела „Ворон 700“. Дронови из породице „Ворон“ се већ користе у војсци и полицији ради извиђања.

Фото: Промо / Промо

– У Конструкторском бироу „Искатељ“ Московског авијационог института (МАИ) направљен је нови модел дрона хеликоптерског типа „Ворон 777-1“. Дрон који је добио могућност да носи радаре и оружје већ је прошао потребна тестирања. Испоруке беспилотног комплекса заинтересованима очекују се 2018-2019. године – рекао је саговорник агенције за Спутњик.

Како је рекао познати руски експерт у области беспилотних система Денис Федутинов, модернизација дронова, укључујући оне лаке класе, и надоградња оружјем постала је један од трендова који доминира у сфери радова у области беспилотних система последњих година.

– Захтеви које су директно или индиректно формулисали наручиоци приморавају конструкторе да предлажу могуће варијанте оваквих система, што се види на многим примерима, не само у САД и Израелу, већ и у другим земљама, укључујући прилично неочекиване, на пример Белорусију – додао је Федутинов.

„Ворон 777-1“ поседује клипни мотор, јачине 30 коњских снага. Дрон може да лети у аутономном режиму, као и у режиму ручног пилотирања. Максимална дужина трајања лета износи 4 сата, максимална узлетна маса око 90 килограма.