Прочитај ми чланак

Белгија: Више од половине миграната који тврде да су малолетни су одрасле особе

0

Већина миграната који пристижу у Белгију и тврде да су малолетни заправо су пунолетне особе, показују нови извештаји о подацима које је прикупила влада.

Више од 3.300 ‘малолетника без пратње’ ушло је у Белгију прошле године.

Белгијске власти спровеле су тестирање на одређивање старости на отприлике три четвртине тих миграната и откриле су да су скоро седам од десет у ствари одрасле особе.

“У 2021. години у Белгију је стигао укупно 3.351 миграната који су се изјаснили да су малолетни”, известио је РТБФ прошле недеље.

“Служба ссоцијалног ФПС-а је извршила 2515 тестова старости како би потврдила ове изјаве. Донето је укупно 2435 одлука: на крају теста 69% је проглашено пунолетним, а 31% малолетним.”

Откриће је дошло када је државни секретар за азил и миграције Саммy Махди најавио низ нових циљева усмерених на “усклађивање” белгијског приступа прихватању и пружању услуга малолетним мигрантима.

Мигранти често лажу о својим годинама када подносе захтев за азил у европским земљама, као што Нулта Тачка често извештава. Једнака је ситуација и у Србији.

Запослени у центрима за азил у Холандији упозорили су многе северноафричке криминалце који се представљају као ‘малолетници без пратње’ како би искористили систем и добили бесплатан смештај.

У Уједињеном Краљевству, власти су недавно утврдиле да су више од половине миграната који тврде да су деца млађа од 18 година заправо одрасле особе.

Шведска влада је 2017. године тестирала готово 8.000 миграната који су наводно били малолетни и утврдила да је око 6.600 одраслих.

Тестови спроведени у Белгији и Немачкој дали су сличне резултате.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!