Прочитај ми чланак

Бела Кућа званично означила Трампове присталице као ЕКСТРЕМИСТЕ

0

Републиканци који подржавају кампању Доналда Трампа „ Учинимо Америку поново великом ” (МАГА) представљају егзистенцијалну претњу за америчку демократију, рекла је у среду новинарима секретар за штампу Беле куће Карин Жан Пјер.

„Председник мисли да постоји екстремистичка претња нашој демократији “, почела је Жан-Пјер, тврдећи да је амерички председник Џо Бајден био „ најјаснији колико је могао да буде у том конкретном делу “.

Наговештавајући да су њене речи дошле директно од Бајдена, она је објаснила: „ Начин на који он то види јесте да су МАГА републиканци најактивнији део Републиканске партије… Ово је екстремна претња нашој демократији, нашој слободи, нашим правима . ”

Иако није елаборирала председникове планове за решавање те претње, упозорила је да „ насиљу или претњи насиљем нема апсолутно места у нашем друштву “ без обзира „ на којој страни седите“. ”

То није био први пут да је Бајденова администрација присталице бившег председника окарактерисала као егзистенцијалну претњу америчком путу. Бајден је раније осудио „ МАГА републиканце “ на донаторском догађају прошле недеље, упоредивши њихову „ филозофију “ са „ полуфашизмом “ и инсистирајући да „ не угрожавају само наша лична права и економску безбедност “ већ „ одбијају да прихвате вољу људи “ и „ прихватају… политичко насиље “, што представља „ претњу самој нашој демократији. ”

„Није хипербола, сада морате гласати да бисте буквално поново спасили демократију “, позвао је своје присталице.

Жан-Пјер је касније бранила контроверзне примедбе, позивајући оне који сумњају да „ погледају дефиницију фашизма“ и „ размисле о томе шта [МАГА републиканци] раде у нападу на нашу демократију, шта раде у одузимању наших слобода… наших права. Међутим, она је негирала да је то био напад на све Трампове гласаче, инсистирајући да је председник мислио само на „ екстремно ултра крило републиканаца “.

Критичари тврде да је Бајден демонизирање опозиционе странке учинио средишњим делом своје предизборне кампање, што је означило тежак помак од почетка његовог председничког мандата. Он се у почетку наводно залагао за јединство међу дубоко подељеним бирачким телом пошто су оптужбе за изборну превару и последице немира на Капитолу 6. јануара бациле сенку на његову инаугурацију.

Тактика је многе подсетила на злогласну осуду бивше демократске председничке кандидаткиње Хилари Клинтон да је половина Трампових гласача „ група жалосних људи“ прожетих расизмом, сексизмом и другим лошим атрибутима. Упркос томе што је веровала да је победа извесна, Клинтонова је изгубила од Трампа 2016, пошто није успела да придобије „ другу “ половину својих присталица.

Према званичним подацима, Трамп је добио преко 74 милиона гласова 2020. и 63 милиона у 2016. години.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!