Прочитај ми чланак

„Бела кућа предузима кораке да избегне састанак Бајдена са Путином“

0

Бела кућа чини све, да избегне састанак америчког председника Џоа Бајдена и руског колеге Владимира Путина, на маргинама самита „Г20“. Ову информацију поделио је амерички новинар, Џонатан Лемир.

Амерички и руски председник, могли би да присуствују самиту „Г20“ у Индонезији, следећег месеца. Према речима Лемира, америчка страна предузима све могуће кораке, да спречи директан сусрет Бајдена и Путина на овом догађају. Ово преноси „Политико“.

Представници Беле куће не искључују могућност, да се Бајден и Путин могу случајно сусрести током новембарског самита, на пример, док истовремено присуствују пленарној седници.

У том контексту, америчка страна покушава да умањи ризике, чак и од случајног сусрета лидера САД и Русије.

„Ово је створило логистичке проблеме за Белу кућу“, наводи се у чланку аутора.

САД страхују, да би Путин могао да постане један од главних актера догађаја, и стога, са своје стране, желе да се постарају, да он добије минималну међународну пажњу. Истовремено, један број америчких стручњака сматра, да је неприкладно да Бајден избегава сусрет са Путином на самиту „Г20“.

Међутим, постоји мишљење да смеричка страна спречава састанак Бајдена са Путином јер добро знају да би Путин вербално просто самлео Бајдена који не би могао да се супротстави.