Прочитај ми чланак

Бајден подржава Декларацију Г20 о цензури „дезинформација“

0

Током самита одржаног на Балију у Индонезији, лидери Г20 потписали су декларацију којом се одобрава цензура „дезинформација“. Бајденова администрација је подржала декларацију објавивши је на веб страници Беле куће.

Декларација лидера Г20 са Балија углавном се фокусирала на климатске промене, укључујући циљеве одрживог развоја (СГД). Међутим, лидери су повезали СДГ са онлајн цензуром.

Одељак 24 декларације каже да постоји потреба за цензуром онлајн дезинформација.

„Пандемија ковид-19 убрзала је трансформацију дигиталног екосистема и дигиталне економије“, почео је одељак. „Препознајемо важност дигиталне трансформације у постизању циљева одрживог развоја“.

Додаје се да би постојало „поверење у дигиталну економију“, требало би да „створе омогућавајућу, инклузивну, отворену, праведну и недискриминаторну дигиталну економију која подстиче примену нових технологија, омогућава предузећима и предузетницима да напредују и штити и оснажује потрошаче”.

Лидери Г20 верују да постоји потреба за цензуром „лажних“ информација како би дигитална инфраструктура напредовала: „Препознајемо важност борбе против кампања дезинформација, сајбер претњи, онлајн злоупотребе и обезбеђивања безбедности у инфраструктури повезивања“.

Није изненађујуће да Бела кућа подржава декларацију која позива на већу цензуру с обзиром на то да је предмет тужбе коју су поднели државни тужиоци Мисурија и Луизијане у којој се наводи да су владе и компаније друштвених медија цензурисале гледишта око Ковида и још много тога.