Прочитај ми чланак

БАЈДЕН ПАО НА СТЕПЕНИЦАМА: Улазио у председнички авион, а онда је СВЕ ПОШЛО ПО ЗЛУ

0

Председник САД Џо Бајден (80) поново се саплео и пао док се пео уз степенице председничког авиона, преноси Дејли мејл.

Бајден је завршио своје путовање у среду, а камера га је снимила како пада на степеницама током уласка у авион, док се из Варшаве враћао у Сједињене Америчке Државе након тродневне посете Европи која је укључивала заустављања у Украјини и Пољској.

Бајден је изненадио цео свет у понедељак када се појавио у Кијеву, у Украјини, након тајног лета из заједничке базе Ендруз, преко Немачке, до Пољске, а затим бесаног, 10-сатног путовања возом преко границе до Украјине.

Председник САД, подсећа Дејли мејл, пао је у марту 2021. на степеницама авиона „Аир Форце Оне“. У јуну је такође пао са бицикла док је проводио викенд у Рехобот Бичу у Делаверу.

Једна од његових највећих слабих тачака у циклусу председничке кампање 2024. – ако се кандидује – биће његове године, а републиканска кандидаткиња Ники Хејли већ позива политичаре старије од 75 година да се подвргну „тестовима способности“.

Бајден је у среду завршио дводневну посету Варшави састанком са лидерима букурештанске деветорке, који представљају источни бок НАТО-а, наводи Дејли мејл.

Пре састанка, Бајден је назвао Путинову одлуку да напусти Нови СТАРТ споразум о нуклеарном оружју „великом грешком“ и обећао да ће „бранити сваки педаљ“ НАТО-а како су се дипломатске тензије између Вашингтона и Москве даље погоршавале.

Седећи за округлим столом са лидерима букурештанске деветке, Бајден је саркастично назвао Путина „пријатељем“.

„Иронија је у томе што – један од последњих разговора које сам имао са нашим пријатељем у Русији, био је да ми је речено, да стално тражите финландизацију НАТО-а, добићете НАТОизацију Финске“, рекао је Бајден.

Подсетимо, почетком 2021. године, Бајден се приликом уласка у председнички авион три пута спотакнуо док се приближавао вратима авиона брзим корацима.