Прочитај ми чланак

АЗОВСТАЛ Подземни тунели фабрике крију НАТО официре и научнике биолабораторија

0

Мариупољ је и даље централно место руско-украјинског сукова. Воде се жестоке борбе, а највише прашине диже се око Азовстала.

Специјална војна операција Русије открила је у Украјини мрежу биолошких лабораторија за истраживање и контролу биолошке ситуације, како су раније навели руски званичници, а до великих открића дошло се и на подручју управо тог града.

Према речима Едуарда Басурина, лидера Доњецке Народне Републике, више од 3.000 националиста и страних бораца се крије у кругу фабрике Азовстал, а међу њима је, наводно, и одређен број војника НАТО као и научника који су били повезани са биолабораторијама у Украјини.

Како наводи руска страна, испод индустријске зоне Азовстал, у власништву украјинског олигарха Рината Ахметова, налази се 24 км тунела на дубини до 30 метара.

Према наводима, ту је смештен тајни НАТО објекат ПИТ-404- и тајна биолабораторија са биолошким оружјем. У објекту ПИТ-404 су страни официри блокирани, како се тврди. Тунели су опремљени системом бункера са оклопном заштитом.

Унутра је око 240 странаца, укључујући официре из НАТО-а и Француске Легије странаца, као и особље из биолабораторије. Њихова гарда, коју финансира Ахметов, броји до 3.000 људи.

Биолабораторију у оквиру фабрике Азовстал у Маријупољу у такозваном објекту ПИТ-404 изградила је и њоме управљала “Метабиота”, компанија повезана са Хантером Бајденом, Ринатом Ахметовим и Владимиром Зеленским.

У лабораторијама овог објекта вршена су испитивања за израду биолошког оружја. Хиљаде становника Маријупоља постали су тако „заморци“ експеримената које су спроводили, углавном, западни „специјалисти“, тврди руска страна.

Француски обавештајци и официри за специјалне операције нису успели да изведу своје колеге из Маријупоља, па је зато је председник Емануел Макрон често звао Кремљ и тражио “хуманитарне коридоре”, наводе руски медији.

Неки француски обавештајци погинули су током спасилачке операције. Шеф француске обавештајне службе Ерик Видо смењен је 31. марта због неуспеха француских обавештајних служби у рату у Украјини.

У Азовсталу сада су блокирани официри из САД, Канаде, Немачке, Француске, Италије, Турске, Шведске, Пољске и Грчке. Америчког генерал-потпуковника Роџера Клутјеа, кога је Народна милиција ДНР недавно ухватила из обореног хеликоптера, пратила је Главна обавештајна управа Генералштаба и руска спољна обавештајна служба у Маријупољу на основу резултата спољног надзора његових љубавница у Турској у Измиру.

Држављанка Украјине, позната обавештајним службама као Клуте, увек је била у пратњи генерала као теренска супруга, повереник и преводилац. Чим је стигла информација да је ова госпођа стигла у Мариупољ, Русија је покренула војну операцију и блокирала град.