Прочитај ми чланак

Авион хитно слетео у Барселону због лажног порођаја – Све испланирали мигранти

0

Двадесет осам путника у авиону из Казабланке који је летео за Истанбул побегло је након што је исценирана ванредна ситуација приморала летелицу да раније слети у Барселону. Локална полиција покренула је потеру за бегунцима, за које се верује да су већина мигранти.

Авион је у среду слетео на аеродром Ел Прат у Барселони, рекли су шпански званичници, додајући да је хитан случај изазвала трудница која је лажирала порођај. Касније је пребачена у болницу, где су лекари установили да неће да се породи.

Група је наводно искочила из авиона чим је слетела и побегла са аеродрома. Међутим, након полицијске потраге, половина путника је пронађена и приведена, укључујући и трудницу, иако се 14 води као нестало.

Влада је саопштила да је пет особа враћено у авион, док ће осам бити депортовано у Мароко. Званичници нису дали детаље о свим мигрантима, али се сумња да су барем неки покушали да уђу у земљу илегално.

Са укупно 228 људи, лет је обављала турска компанија Pegasus Airlines и првобитно је требало да лети од Казабланке до Истанбула. Према Flightradar.com, веб локацији за праћење, авион је на крају стигао на одредиште након неколико сати кашњења.

Сличан инцидент са другим авионом који је кренуо из Марока за Турску догодио се крајем прошле године, када је мушкарац у авиону почео да глуми симптоме дијабетичког напада и подстакао је хитно слетање на шпанска Балеарска острва. Упоредо са бекством у среду, 24 особе су се гурнуле поред чланова посаде и побегле из авиона, а снимак мобилног телефона приказује мушкарце како трче преко аеродромске траке. Полиција је на крају ухапсила половину њих, који су били држављани Марока заједно са једним Палестинцем, али 12 других никада није пронађено.