Прочитај ми чланак

АНКЕТА:Колико ће грађана изаћи на референдум и колико je за уједињење са Русијом

0

На подручју ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области 23. септембра је почео референдум о присаједињењу Русији, а резултати истраживања јавног мњења које је истог дана урадила агенција ИНСОМАР показали су да већина грађана намерава да гласа, као и да апсолутна већина подржава улазак територија у састав Русије.

У телефонској анкети је учестовало 1.000 испитаника са сваке од територија а на питање о томе да ли ће учествовати на референдуму већина је одговорила да ће „највероватније учествовати“.

Највећу спремност за учешће на референдуму показали су, према анкети, грађани ЛНР – 91 одсто. Свега четири одсто њих не планира да гласа на референдуму, док на питање није могло да одговори пет одсто испитаника.

На подручју ДНР на референдум је спремно да изађе 89 одсто испитаника насупрот пет одсто који то нису и шест одсто оних који не могу да дају одговор на задато питање. У Запорошкој области спремност за учешће на референдуму исказало је 82 одсто, док је шест одсто одговорило да неће учестовати, а 12 одсто није могло да одговори.

Када је реч о Херсонској области, 72 одсто испитаника одговорило је да ће највероватније изаћи на референдум, 14 одсто да неће, док исто толико није могло да да одговор.

У оквиру анкете испитаницима је постављено питање са референдума, а резултати су показали да апсолутна већина подржава улазак у састав Русије – ЛНР 97 одсто, ДНР 94 одсто, Запорошка област 84 одсто и Херсонска област 83 одсто.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!