• Почетна
  • СВЕТ
  • Американци покушавају да стегну обруч око Русије – свет је опет на прагу озбиљног рата
Прочитај ми чланак

Американци покушавају да стегну обруч око Русије – свет је опет на прагу озбиљног рата

0

48629

СЈЕДИЊЕНЕ Државе, љуте због политичког и војног пораза у Сирији, интензивирају своје деструктивно деловање у правцу дестабилизације ситуације у Европи и истовременог стезања агресивног обруча око Русије – упозорио је Ђулијето КЈЕЗА, светски познати италијански новинар, политичар и публициста.

По његовој процени, на то указују: журне радње на укључивању Црне Горе у NATO, изненадне шансе Турске да постане члан ЕУ и домахивање чланством у NATO корумпираним и неонацистичким државама са територије бившег СССР. А све то заједно сведочи да је свет на прагу озбиљног рата.

Кјеза је – у интервјуу италијанској телевизији Pandora – додатно објаснио:

„Црна гора је део бивше Југославије, на чијем челу се дуго налази клан Мила Ђукановића, човека који се сумњичи за мафијашке радње не само на Медитерану, већ и шире. Сумњива личност.

Американци би рекли – кучкин син, али наш кучкин син. И све ОК. Пада ми на памет Норијега из друге земље.

Ствар је у томе што Црна Гора мора да уђе у NATO, и то што пре.

Како је изјавио генсек NATO Столтенберг, „то је важан корак у правцу интеграција, важан корак у правцу евроатлантске интеграције целе територије европског Балкана“. Веома значајна реченица. А затим додаје „врата NATO за завршетак нашег виђења света и Европе – заједничке, слободне, мирне“.

То је управо онај пројекат који међусобно повезује све потезе NATO. Црна Гора ће се званично придружити NATO почетком следеће године, али је тај процес почео 2009. године.

Ништа ново, рекло би се. Одавно постоји жеља да се припоје NATO и Украјина са њеном свитом неонациста и Молдавија са свитом корумпираних државних функционера.

Ђулијето Кјеза

То су такозване европске вредности – позивамо и Курту и Мурту, најгоре политиканте који су испливали на површину после распада СССР, политиканте који су измилели за 24 године тоталне корупције. Све је то позвано у NATO и ЕУ. Али, треба гледати у будућност, одбацивши непотребно.

Зашто позивати земљу као што је Црна Гора, која има становника готово исто колико Ђенова, земљу која је практично независна од 2006. године, захваљујући референдуму чија је легитимност под великим знаком питања?

Довољно је погледати карту, где се Црна Гора граничи са Србијом, земљом коју свим силама покушавају да увуку у Европу чак и против воље њеног народа, са Косовом – другом измишљеном државом – и са Албанијом,која машта да постане Велика Албанија. Граничи се још и са Хрватском и Босном и Херцеговином…

Са свим земљама које су после чувеног рата који је уништио Југославију још увек у превирању.

Мало даље су Молдавија и Румунија, где су недавно пребацили европски штаб NATO. Гледајући на карту, јасно је да се затвара обруч око Русије.

Дестабилизује се ситуација у Македонији. Када је цела зона препуна избеглица, избеглица које су тамо доспеле захваљујући организованом учешћу Турске, чланице NATO и сталног лакеја Америке.

Такође, NATO помоћу Велике Британије, која жели да напусти ЕУ, намерава да уведе Турску у ЕУ.

Кад гледаш карту, схваташ смисао уласка Црне Горе у NATO по наређењу Америке. Офанзива на Русију се наставља и шири по целој Европи после војног и политичког пораза Америке у Европи.

Американци на тај начин дају сигнал – ми настављамо нашу политику… ширимо NATO, Украјину и Грузију нећемо заборавити.

Треба расти и затегнути тај чвор јаче и агресивније.

Шта рећи… Идемо ка рату… Чак и ако се Немачка и Француска не слажу.

Очигледно је да се Немачка не слаже с тим потезима. Али, то никога не брине.

Јасно се види да су европски бастиони у тешком положају.

Италија, као и увек, ћути, она ће морати да ратификује одлуку заједно с другима и обавезно ће то учинити.

А затим ће сењора Пиноти, ако још увек буде министар одбране Италије, морати да се рукује са сумњивим људима прљавих руку… Али, то не треба да нас збуњује… На то смо одавно навикли…“

Извор: fakti.org