Прочитај ми чланак

Американци беже из прескупих градова: Ово су 10 најповољнијих у које се селе

0

Многи Американци напуштају скупе обалне градове, међу којима су Сан Франциско, Лос Анђелес и Њујорк, пише ЦНБЦ.

У извештају Редфина, компаније која се бави некретнинама, о миграцијама за четврти квартал 2019, анализирано је више од милион корисника у 87 градских области широм САД између октобра и децембра прошле године.

Подаци показују да клијенти Редфина из скупих градова, попут Сан Франциска или Сан Дијега, траже куће у јефтинијим областима у којима и даље постоје погодности градова, на пример Остин или Финикс.

То није нимало изненађујуће, пошто је Калифорнија једна од најскупљих држава САД, а њени грађани увек изнова негодују због астрономског пораста цена смештаја.

Једно од места која су недавно постала популарна је Портланд у Орегону.

„Портланд има најповољнију средњу цену кућа међу градовима на западној обали, што га чини атрактивном дестинацијом за оне који одлазе из прескупих градова“, каже се у Редфиновом извештају. Тај град такође нуди прилике и за каријеру. „Способност да се ради на даљину је од огромне важности када се ради о пресељењу, нарочито у оквиру исте временске зоне“, каже Редфинов агент из Портланда Меган Ворен.

Ево који су градови, према извештају, најтраженији за пресељење из наведених разлога: Нешвил у Тенесију, Бостон у Масачусетсу, Тампа на Флориди, Портланд у Орегону, Далас и Остин у Тексасу, Атланта у Џорџији, Лас Вегас у Невади, Сакраменто у Калифорнији и Финикс у Аризони.

У извештају су узимани у обзир подаци о средњој цени кућа у односу на просечне приходе у градовима.