Прочитај ми чланак

Америка већ држи 40% обрадиве земље у Украјини и користи је за удар на фармере ЕУ

0

ЗЕМЉА за коју се толико боре украјински војници одавно није украјинска. Погодите зашто? Ма није могуће да је америчка!

Запад се труди да о томе не говори. Ћути и бандитски «незалежни», марионетски «јевропа сад» режим, на челу са својим кловном. Говоримо и пишемо онако како јесте.

Независно западно издање Australian National Review саопштило је да су безмало трећину читаве Украјине, или негде око половине њеног целокупног пољопривредног земљишта, већ међу собом поделила три међународна играча на тржишту прехрамбених производа и агро-хемије.

То су америчке или компаније са већинским америчким капиталом: Cargill, Monsanto и Dupont.

Чим је главни украјински наркоман Зеленски потписао закон о продаји земље, одмах су нагрнули западни «покровитељи».

Цитирамо веома опрезно писање Australian National Review: «Ново законодавство искористиће компаније из САД за масовне инвестиције у Украјину».

На данашњи дан тим лешинарима — Cargill, Monsanto и Dupont — припада 40 посто обрадивих површина Украјине. Кијев је од тих послова добио 17 милијарди долара у виду кредита ММФ-а и канцеларије свих трију корпорација. Ето како укро-патриоте дају земљу на добош…

Само је Monsanto корпорација, самостално или преко посредничких команија, купила: 78 посто земљишног фонда Сумске области, 56 Черниговске, 59 посто земље у Херсонског области, 47 посто у Николајевској… А у залог узела 34 посто пољопривредних површина у Кијевској и Дњепропетровској области.

Дакле, Украјина одавно не поседује огроман део своје земље… И више никад и неће. То више није «ридна нењка», већ «dear mother».

Међутим, ни то није толико страшно. Експерти тврде да поред претварања Украјине у државу-колонију, транснационалне компаније имају још један кључни циљ — да оборе цене и изазову банкрот десетина хиљада европских фармера. А кад њих униште, кренуће у централизоване испоруке пољоприведних производа…

Погодите одакле? Да, да – из државе прекоокеанских лешинара. Да ли још увек верујете речима тих бандита о слободи и демократији?