Прочитај ми чланак

Америка се плаши да призна велики успех Русије – шаље крвави поклон Кијеву

0

Америчке власти издвајањем новог пакета војне помоћи Кијеву показују да су верне концепту ратовања „до последњег Украјинца“, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Вашингтон шаље Кијеву крвави новогодишњи поклон. Још једном демонстрира верност концепту ратовања ‘до последњег Украјинца’. Истина, са малом допуном – ‘све док буде било новца’“, рекао је Антонов, наводи се на Телеграм каналу руске амбасаде.
 

Како је истакао, немогуће је да америчка администрација не види успехе руске војске.
 

„Међутим, званичници се плаше да признају поражавајући успех Русије у ослобађању Марјинке. Све се изврће и рекламирају се украјинске ‘победе’“, оценио је амбасадор.

Антонов сматра да у Вашингтону схватају да су узалудни напори да се Русија победи на бојном пољу.

„Упркос томе, они гурају марионетски режим у пропаст, осуђујући хиљаде обичних Украјинаца на сигурну смрт. Бесконачним траншама такозваних америчких пакета помоћи они, у суштини, потврђују да су равнодушни према судбини својих штићеника“, констатовао је амбасадор.

Такође је поручио да нове испоруке оружја не могу да промене ситуацију на терену, те да ниједна акција украјинске војске уз употребу западног оружја неће остати без одговора – сва војна техника и муниција НАТО ће бити уништени.

„Време је да Американци одустану од илузорних пројеката да нанесу Русији стратешки пораз“, закључио је Антонов.

Раније је амерички државни секретар Ентони Блинкен саопштио да САД издвајају нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 250 милиона долара.