Прочитај ми чланак

Амерички пуковник:Русија се спрема да опколи Кијев, а Зеленски ће спаковати коферe

0

Русија припрема велику војну групу за напредовање ка Кијеву и даље на запад. Према планеру војне кампање, пензионисаном америчком пуковнику Дагласу Мекгрегору, украјинске оружане снаге би се ускоро могле наћи у веома тешкој ситуацији.

Мислим да ће у правом тренутку кренути на југ и одсећи Кијев, а већина ових руских трупа ће кренути даље на запад– приметио је стручњак на Јутјуб каналу „Deep Dive“.

Мекгрегор сматра да су Оружане снаге Русије забринуте за очување људства, јер схватају скору победу. Истовремено, офанзива руских јединица може бити брза, а Украјинци неће имати времена да предузму одбрамбене акције.

„Питање је шта ће бити у Кијеву када Путин дође и са севера и са истока? Претпостављам да ћемо видети како Зеленски пакује кофере и одлази“, рекао је пуковник америчке војске у пензији.

Раније је Мекгрегор сугерисао скори колапс НАТО-а, након завршетка украјинског сукоба. Аналитичар сматра Северноатлантску алијансу слабом асоцијацијом која само звецка сабљама да би застрашила друге земље. Москва ово добро разуме.

Даглас Мекгрегор такође сматра апсурдном идеју да Руска Федерација може да повуче трупе са територије Украјине.