Прочитај ми чланак

Амерички пуковник: У следећој фази рата Кијев пада! Поново ће се делити Eвропа

0

Следећа фаза руске „специјалне операције“ прети да уништи украјинску државу, написао је пензионисани пуковник америчке војске, Даглас Мекгрегор, у чланку за „American Conservative“.

Према његовим речима, агресивна спољна политика председника Џоа Бајдена могла би да доведе до тога. Пуковник је као пример, навео говор политичара пролетос у Варшави, који је показао његову спремност да жртвује стратешку безбедност.

„Чињеница да Бајден у својој спољној политици следи принцип „без заробљеника“, значи да ће исход следеће фазе сукоба, уништити украјинску државу“, тврди Мекгрегор.

Аутор је приметио, да би то довело и до уништења остатака послератног либералног поретка.

„Могућ је оштар помак у расподели моћи и утицаја у Европи , посебно у Берлину – од Вашингтона ка Москви и донекле Пекингу“, додао је он.

Крајем марта, током посете Варшави, Бајден је изнео тврдњу, да Владимир Путин „не може да остане на власти“. Након тога, Бела кућа је пожурила да објасни ове речи, уверавајући да амерички лидер није позивао на промену власти у Русији.

Прес-секретар председника Русије, Дмитриј Песков, нагласио је, да није на лидеру САД да одлучује ко ће водити земљу, већ на руском народу.