Прочитај ми чланак

Амерички официр открио сценарио великог рата са Русијом

0

Русија ће, захваљујући искуству стеченом у специјалној операцији у Украјини, уништити америчку војну опрему у случају великог рата са Сједињеним Државама.

Ово је рекао пензионисани официр Данијел Дејвис на свом Јутјуб блогу.

„Глупо смо им дали сво наше оружје на проучавање. Сада знају како да их униште без гледања. Ако икада глупо почнемо да се боримо са Русијом, одмах ћемо бити у неповољном положају јер они знају како да победе све наше системе“, рекао је официр.

По његовом мишљењу, Москва је већ проучила све слабе тачке у војној машини Вашингтона. То се догодило кривицом кратковидог руководства САД, које је пренело војну опрему украјинској војсци, сматра Дејвис.

Русија је више пута указивала на одсуство агресивних планова према другим државама, укључујући и земље Северноатлантске алијансе.

Истовремено, Кремљ је више пута приметио да се НАТО, напротив, понаша деструктивно и агресивно, те да тежи конфронтацији.

Према речима председничког прес секретара Дмитрија Пескова, блок има за циљ ширење на постсовјетски простор, што не може донети већу безбедност региону.