Прочитај ми чланак

Амерички обавештајци: Русија припрема стотине хиљада војника за борбу у Украјини

0

Руска страна припрема резервне јединице, координира их и врши друге припреме за њихово пребацивање у Украјину, саопштио је бивши генерални тужилац Украјине и бивши шеф Министарства унутрашњих послова ове земље Јуриј Луценко, позивајући се на америчке обавештајне податке.

Путин је прошле године позвао око 300 хиљада нових војних лица, а, како нас сада упозоравају амерички обавештајци, Путин је почетком јануара велики број њих послао на унутрашње руске полигоне на четири месеца обуке и координације, приметио је Луценко.

Истовремено, бивши украјински званичник је нагласио да ће координација бити праћена војним вежбама. Тако, према речима Луценка, додатне формације Оружаних снага Русије могу бити уведене у Украјину у мају ове године.

Дан раније је рекао да је украјинска страна од почетка непријатељстава изгубила око 500 хиљада људи укупно, убијених и рањених. Према речима бившег тужиоца, објављивање ових података биће шок за грађане земље.

Владимир Путин је раније обавестио да у украјинској специјалној операцији учествује око 617 хиљада руског војног особља, са дужином контактне линије већом од 2 хиљаде километара. Директно на линији борбених дејстава има 244 хиљаде мобилисаних војника.