Прочитај ми чланак

Амерички обавештајац: САД надгледају руске позиције, па дају информације Украјини

0

Сједињене Државе прате руске позиције и прослеђују ове информације Украјини, рекао је обавештајни стручњак Грег Остин у интервјуу за Шпигл.

Према његовим речима, САД избегавају директну војну интервенцију у сукобу, али помажу Кијеву обавештајним подацима.

„Сигуран сам да се доста информација размењује. Нема сумње да Сједињене Државе веома детаљно прате руске позиције и редовно прослеђују те податке Украјини“, рекао је Остин.

Саговорник магазина тврди да тајне информације Кијеву дају и балтичке земље, Пољска и Велика Британија.

У мају је Вашингтон пост, позивајући се на америчке и украјинске званичнике, писао да је америчка администрација развила смернице за размену обавештајних података са Кијевом, које су, између осталог, укључивале и забрану дељења података о руским војним командантима и циљевима ван Украјине.

Амерички медији су известили да Вашингтон тајно преноси Украјини информације „у реалном времену“ о догађајима на бојном пољу, укључујући детаље о кретању руских трупа; на основу ових информација, наводно су извршени напади који су довели до погибије руских официра.

Пентагон је са своје стране саопштио да САД не шаљу информације Украјини о томе где се налазе руски команданти на бојном пољу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!