Прочитај ми чланак

Амерички медији: ФБИ код Трампа тражио документа о нуклеарном оружју

0

Агенти ФБИ тражили су приликом претреса дома бившег америчког председника Доналда Трампа поверљива документа повезана у вези са нуклеарним оружјем, објавио је „Вашингтон Пост“ позивајући се на добро упућене изворе.

Није познато какву врсту информације је ФБИ тражио ни да ли су таква документа пронађена у Трамповој кући у Палм Бичу на Флориди, додаје амерички лист.

Министарство правде затражило је од истражног судије да објави запечаћен налог којим се одобрава претрес Трамповог имања како би јавност сазнала више информација о томе шта су истражитељи тражили, преноси Ројтерс.

Претрес Трампове куће обављен је у оквиру истраге о томе да ли је бивши амерички председник незаконито уклонио документа из Беле куће приликом напуштања функције 2021. године.

Трамп објавио је у понедељак да је у току претрес његове куће и да то види као политичку одмазду.
Извор упознат са истрагом рекао је да су агенти ФБИ изнели десет кутија из Трамповог дома током претреса.

Трамп: Моји адвокати у потпуности сарађују

Трамп је изјавио је да његови адвокати и правни заступници у потпуности сарађују након што је амерички савезни тужилац Мерик Гарланд објавио саопштење у којем потврђује да је ФБИ претражио Трампово имање.

Гарланд је навео да су федерални агенти претражили имање бившег председника на Флориди, како би испитали да ли је незаконито уклонио записе из Беле куће док је одлазио са функције.

Гарланд је рекао да је лично одобрио одлуку о претресу Трампове куће, пренео је Ројтерс.

Такође је навео да је Министарство правде затражило од суда да отпечати налог за претрес који је поднет у оквиру истраге због, како се наводи, значајног јавног интереса, пренео је Танјуг.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!