Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ ЛЕКАРИ ЉУТИ, Трамп тврди да профитирају од короне

0

Док Сједињене Америчке Државе бележе светски рекорд у броју заражених коронавирусом, председник Доналд Трамп тврди да амерички лекари профитирају од смртних случајева изазваних последицама ЦОВИД-а 19.

Трампов застрашујући напад на лекаре, како извештава ЦНН, дешава се у време када САД бележе нови глобални рекорд у броју новозаражених у једном дану, а 17 држава се бори с недостатком болничких кревета.

Ипак, уместо планирања како превазићи пандемију, Трамп износи тврдње да амерички лекари увећавају бројке случајева коронавируса јер “добијају више новаца уколико неко умре од ЦОВИД-а”, пише ЦНН.

“Наши лекари су врло паметни људи. Оно што говоре је да им је жао и да сви умиру од ЦОВИД-а. Међутим, док лекари из других земаља наводе основне болести као узроке смрти пацијената, амерички лекари бирају коронавирус. Код нас кад постоји сумња, бира се ЦОВИД. Сада ће они рећи како је страшно што сам ово рекао, али то је истина. Тако добијају више новаца и профитирају”, рекао је Трамп на скупу у Мичигену.

Ова Трампова изјава наљутила је његовог противкандидата на предстојећим изборима Џоа Бајдена.

“Лекари и медицинске сестре свакодневно одлазе на посао како би спасили животе људи. Раде свој посао. Доналд Трамп треба да престане да их напада”, рекао је Бајден на скупу у Минесоти.

Трампове тврдње о лекарима профитерима изазвале су бес радника у здравственом систему. Сузан Бејли, председница Удружења медицинара САД, казала је да је Трампова оптужба злонамерна, нечувена и потпуно погрешна.