Прочитај ми чланак

„Амерички и европски политичари треба да одговарају за крвопролиће у Југославији“

0

Европски и амерички политичари одговорни за крвопролиће у Либији, Ираку, Сирији, Авганистану, Југославији и Украјини морају бити изведени пред међународни суд.

Ово је написао на свом Телеграм каналу председник Државне думе Вјачеслав Володин.


Према његовим речима, западни политички систем, заједно са својим лидерима је деградирао.

Они не само да су изгубили ауторитет, већ су умешани у скандале и кривична дела, додао је Володин. Он је напоменуо да их процесуирају за мање тешка кривична дела од оних која су заиста починили.

Према речима председника Државне думе, њихове одлуке су довеле до разарања, крвопролића, милиона жртава и трагичних судбина у Ираку, Либији, Авганистану, Сирији, Југославији, Украјини.

„Европски и амерички политичари, одговорни за то, треба да буду изведени пред међународни трибунал и заслужено кажњени“, рекао је Володин.

Председник Државне думе подсетио је да се бивши амерички председник Доналд Трамп, оптужен за вишемилионску превару, суочава са кривичним гоњењем. Иста судбина, према речима председника Државне думе, у будућности може да чека и актуелног председника САД Џозефа Бајдена.

Он се оптужује за корупцију у Украјини, користећи свој службени положај. Поред тога, у његовој кући су пронађена тајна документа, подсетио је Володин.

Председник Државне думе је посетио и да је бивши француски председник Никола Саркози осуђен на затворску казну због корупције и покушаја подмићивања судије, док је немачки Уставни суд оптужио бившу немачку канцеларку Ангелу Меркел за пристрасност и кршење принципа једнаких могућности за политичке партије.

„А ови људи уче цео свет како да живи!“, закључио је Володин.