Прочитај ми чланак

American Thinker: САД губe у Украјини јер Русија форсира патриотизам, а ми LGBTQ+

0

Кинески Global Times: Сједињене државе су на погрешној страни историје

Администрација Џоа Бајдена има погрешан приступ политичком памћењу, за разлику од Русије и Кине, а то САД доводи у неповољан положај, оценио је American Thinker.

Аутор коментара Кетлин Браш указала је:

„Рејтинг Владимира Путина је 82 одсто, Кинези изражавају готово једногласно поверење Си Ђинпингу, а мање од трећине Американаца верује својим властима. Ова статистика није случајна и говори да ће Америка неизбежно изгубити други хладни рат који траје“.

Циљ Русије је, уверена је Браш, да негује такво политичко памћење да омогући својим грађанима да буду поносни на своју земљу, да поштују своју заставу и своју војску. Русија се не фокусира на различите неуспехе своје прошлости, већ велича херојске странице руске историје, пре свега Дан победе у Великом отаџбинском рату. Сличан приступ, указала је, иома и Кина, а обе посвећују озбиљну пажњу патриотизму и политичком памћењу због сталне претње њиховој независности са стране Запада.

American Thinker посебно наглашава:

„Наша елита не усмерава политичко памћење у САД на херојске тренутке националне прошлости, већ на негативне, попут ропства или системског расизма. Зато су Американци мање поносни сопственом државом и њеном заставом, него LGBTQ+ и заставом у дугиним бојама и борбом за права мањина“.

Кинески лист Global Times је објавио да Кина постаје профитабилнији и поузданији партнер на светској сцени од САД.

Уз образложење: „Америчка дипломатија бомби и војних база не доприноси ширењу утицаја САД у свету, а Кина другим земљама нуди обострано корисну сарадњу. Проблем Сједињених Држава је што не иду у корак са временом, не респектују хтења већине земаља света јер стоје на погрешној страни историје“.