Прочитај ми чланак

Алигатори газе све пред собом: „Уништили смо их“

0

Хеликоптер КА-52 Ваздушно-космичких снага Русије током налета у правцу Луганска уништио је два украјинска тенка, као и 15 украјинских војника.

„Радимо ниско, јер постоје МАНПАДС (преносиви противваздушни ракетни системи – прим. аут.), осе (противваздушни ракетни систем – прим. аут.) и остали ПВО. Управо смо долетели са задатка, уништили смо два тенка и око 15 припадника ВСУ, без оштећења“, поделио је пилот детаље налета.


Хеликоптери Ваздушно-космичких снага Русије настављају да наносе ударе на положаје украјинских трупа, подржавајући офанзиву савезничких снага усмерену на ослобађање ДНР. Линију фронта која повезује градове Северск, Артемовск и Соледар украјинска војска је претворила у моћно утврђено подручје. Поред моћних утврђења, засићен је великом количином противваздушне одбране украјинских трупа. У овим условима руски хеликоптери морају да лете на изузетно малој висини да их не би оборили непријатељи, јавља дописник РИА новости.

КА-52 „алигатор“ је руски извиђачки и јуришни хеликоптер нове генерације, који руска војска користи од 2011. године. Борбена летелица је коришћена током операције Ваздушно-космичких снага Русије у Сирији. Поред људства непријатеља, способан је да уништава оклопна и неоклопна возила, као и ваздушне циљеве.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!