Прочитај ми чланак

Александар Дугин о рату у Израелу: Америка је ЂАВОЉА цивилизација…

0

Александар Дугин објавио је на друштвеној мрежи X нову анализу позадине конфликта на Блиском Истоку и као и претходну да би разумели позадину овог рата, ово морате прочитати.

Ескалација рата Израела са Палестином ће несумњиво консолидовати исламски свет. Конзервативци на Западу поново говоре о одбрани ‘јудео-хришћанске цивилизације пред муслиманима’, а радикална идеологија Хамаса им пружа згодан изговор за то.

Међутим, друштво дубоког атеизма, материјализма и легализације свих врста изопачености, које је одавно напустило традиционалну теологију и вредности (и оријентације), не може се сматрати ни хришћанским ни јеврејским. Ако Запад, какав је сада, подржава Израел, он је за нешто озбиљно крив. На крају крајева, ако је ђавоља цивилизација на вашој страни, онда сте учинили нешто погрешно.

Не постоји јудео-хришћански свет, то једноставно нема смисла. Исламски свет, напротив, постоји иу њему су традиције и даље јаке. Испада да нису јудеохришћани против муслимана, него муслимани против сатанске културе, против Деџала. Бајденова идеја о комбиновању теме подршке Украјини са подршком Израелу само подвлачи ово: Запад је увек на страни оних који се потчињавају његовој хегемонији и служе јој. Муслимани нису били непријатељи Украјине и савезници Русије (са изузетком есхатолошки пробуђеног Ирана и Сирије), али сада ће то бити.

Русија је стуб мултиполарног света. Ислам је стуб мултиполарног света. Оба пола се противе очајничким покушајима Запада да спасе униполаризам и његову глобалну доминацију по сваку цену, чак и по цену светског рата. Палестински сукоб са Израелом није био прва линија сукоба цивилизација.

Сада је. Баш као што су тензије између Русије и Украјине биле регионалног карактера све док Запад није подржао нацисте у Кијеву, рат у Украјини је постао фронта глобалне конфронтације између мултиполарности и униполарности.

Обим ове конфронтације је све већи. Ситуација постаје све злокобнија. Милијарде људи на планети већ су убеђене да су колективни Запад и његови савезници апсолутно зло и цивилизација Антихриста. Демократе, глобалисти и неоконзервативци воде човечанство право у амбис. Што би, стриктно говорећи, демони и требало да раде.