Прочитај ми чланак

А У СРБИЈИ? Председнички кандидати подвргнути тестовима на алкохол и дроге

0

Председнички кандидати у другом кругу избора у Украјини, Петро Порошенко и Володимир Зеленски, подвргнути су тестовима на алкохол и дроге и то се уживо преносило на друштвеним мрежама.

Порошенко и његов противник, који није водио класичну предизборну кампању и његов програм остаје за сада нејасан, треба да одрже дуел пре другог круга заказаног за 21. април.

Зеленски, хумориста и глумац, поставио је услове за тај дуел. Затражио је да то буде на највећем стадиону у земљи и да пре тога кандидати буду подвргнути тестовима „како би се народу доказало да нису алкхоличари или наркомани“.

Порошенко је јутрос посетио амбулату стадиона Олимпијски где је дао узорак крви. Цела процедура је директно емитована на његовој страници Фејсбука. Лекари су навели да је дао и изорак урина и косе. То све ће бити упућено на анализе у четири државне и приватне клинике.

„Одсуство зависности од алкохола и дроге код кандидата и будућег председника представља питање националне безбедности“, рекао је Порошенко.

Према првим и још непотпуним резултатима, у крви Порошенка нису пронађени ни алкохол ни дрога.

Зеленски, који је одбио да заједно с Порошенком прође тестове, определио се за приватну клинику у Кијеву, коју држи његов присталица.

Глумац је после узетог узорка крви рекао да ће коначне резултате добити за три дана и да ће их одмах објавити.

Зеленски, који нема никакво политичко искуство, освојио је више од 30 одсто гласова у првом кругу председничких избора, далеко испред Порошенка који је добио око 16 одсто гласова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!