Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛО ЈЕ: Беч два сата био без струје, креће Швабова агенда!

0

Центар Беча вечерас је готово два сата био без струје. Ни на централној улици, која кружи око града - Рингштрасе, није било светла, семафори су престали да раде, тако да је полиција морала да регулише саобраћај у мрклом мраку на раскрсницама.

Елекромрежа „Viner Nece“ је рекла да је у питању био „мањи нестанак“, који је, међутим, изазвао огромну пажњу јавности и панику Бечлија јер је Клаус Шваб још пре две године најавио да ће након корона агенде уследити несташица енергената (гаса, струје, горива), да ће бити великих рестрикција струје и да ће због тога бити тотални колапс у саобраћај, снабдевању…

Занимљиво је да „Viner Nece“ истиче да „није јасно због чега је нестала струја“, као и да ће се „то тек проверавати“, али наводе да је у 70 одсто случајева узрок “екстерни утицај”, односно прекид мреже током неких радова.

У Бечу је протекле недеље у два наврата дошло до нестанка струје у целој 19. општини, а претходно је било и прекида снабдевања електричном енергијом и у другим деловима аустријске престонице.