Прочитај ми чланак

„5.000 ВОЈНИКА У КОЛУМБИЈУ“ Свеска Трамповог саветника случајно открила тајни план

0

У бележници коју је амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон држао у руци, током конференције за штампу посвећеној Венецуели, стајала је и реченица "5.000 војника у Колумбију", али је он није изговорио.

Болтон је бележницу држао тако да се та реченица видела док је у понедељак у Белој кући саопштавао да САД уводе санкције венецуеланској нафтној компанији у државном власниšтву, преноси АП.

FOTO: TANJUG/AP

Током те прес конференције нису поменути никакви планови у вези са трупама у Колумбији, која се граничи са Венецуелом.

Ипак, фоторепортер Асошијетед преса и представници других присутних медија фотографисали су поменуту реченицу, која се могла видети међу Болтоновим белешкама.

Пентагон, иначе, није објавио никакве планове о слању снага САД у Колумбију.

Саветник за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа упозорио је јуче владу венецуеланског председника Николаса Мадура да би било какво насиље или застрашивање дипломатског особља САД, опозиционог лидера Хуана Гуаида, који се прогласио за привременог председника, или парламента наишло на „значајан одговор“.

„Било какво насиље или застрашивање америчког дипломатског особља, демократског лидера Венецуеле, Хуана Гуаида, или саме Народне скупштине представљало би тежак напад на владавину права и наишло би на значајан одговор“, навео је Болтон на свом налогу на Твитеру.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!