• Почетна
  • СВЕТ
  • Хипокризија модерног друштва – случај Пуси рајота
Прочитај ми чланак

Хипокризија модерног друштва – случај Пуси рајота

0

Русија је земља пародокса и крајности, широка 11 часовних зона али и још шире људске душе. У овој земљи можемо наћи највећег светитеља Православља Серафима Саровоског, највећег уметника и писца Достојевског али и разне масовне убице- сатанисте, као и Пуси рајот.
Квазиуметнички перформанс руске панк групе „ Пуси рајот“ у цркви Светог Спаса у Москви којим желе смену Путина, ових дана је главна вест у свим земљама Европе. Ове безумне девојке су изведене пред лице правде а недуго затим заслужено осуђене на 2 године затвора. Сво то светогрђе и анархију прате протести по улицама европских градова и подршке многих „славних“ личности. А сва изопаченост тог чина и прашине који га прати завршило се застрашујућим епилогом – руски сатанисти убили су две жене и њиховом крвљу исписали на енглеском „слобода за пуси рајот“.

Овај чин, као и многи данашњи перформанси и организације имају за циљ уништење породице, државе и цркве. Они су направљени само као провокација и афирмација неморала, изопачености и дрскости а као негација традиционалних вредности на којима је човечанство утемељено. Нажалост многи млади људи изгубљеног идентитета неретко се поистовећују са овим корумпираним мозговима. Породица уздрмана многим потресима, све више и више има противника који желе да је „уметнички превазиђу“ тј. униште. Једна од чланице ове панк групе је оргијала у 8 месецу трудноће као вид јавног протеста! Каква је то порука послата свим младим девојкама које треба сутра да заснују породицу? А какве су поруке свих феминистичких покрета попут Пуси рајота и сестре близнакиње Фемена који својим идејама еманципованости, слободног одлучивања о рађању деце тј. абортирању, „слободном“ промискуитетном животу, руше светињу Мајке, Супруге и Жене?

Поред породице данас се ради на томе да се уништи и велика национална породица – држава. Овај перформанс, који је уперен против Владимира Путина као председника је само експлицитно проказивање става духа времена о томе. А управо Путин је један од ретких вођа који враћа достојанство Словенима, које нам је одузето тј. које смо сами себи одузели. Православље, које је уништавано деценијама комунизма, обновљено је за време Путина. Земља васкрсава економски и војно, а заузима и значајну улогу на светској сцени. Култура је у процвату, при чему се раде квалитетни филмови из историје и религије.

Својим законима и применом истих, чува породицу, афирмише је и поспешује а све изопачене појаве у друштву ефикасно сузбија- попут забране геј параде у наредних 100 година и забране ЕМО покрета. Протест против данашњег председника је протест против данашње државе Русије. А притом не било које државе него може се слободно рећи настављача Византије. Равнотежа духовне и световне власти, патријарха и цара, вертикале и хоризонтале (крст) остварен је у најсавршенијој држави икада, а симболично означен у виду двоглавог орла, може се слободно рећи да се назире и у Русији. То је онај исти орао који и Србија има али нажалост само на застави, која се само формално вијори док се заиста вијоре заставе Европске уније, дугиних боја.

А сећамо се, богата Византија (духом, културом и материјалним) је опљачкана крсташким походима а од плена пљачке је изграђена данашња Европа и њени градови, управо ти градови којима протестују поштоваоци лика и дела ових девојака. Занимљива је и изјава једног младића на скупу подршке у Београду којом карактерише Русију као фашистичку државу, као појам данас депласиран. Парадоксално је да је управо та „фашистичка Русија“ поднела највише жртава у борби против фашизма у Другом светском рату са њом и Србија, а и једној и другој се данас често спочитавају фашистичке организација и фашистичка идеологија, што је тотална бесмислица. Врхунац лицемерја је и што се јавио Барак Обама да подржи Пуси рајот, здушни борац за људска права, притом одговоран за смрт на хиљаде невиних људи.

Као што се држава полако губи значај данас и припадност неком народу, већ одавно се изгубила припадност Цркви, а та два идентитета су основна укупног личног идентитета. „Уметнички израз“ Пуси рајота представља светогрђе према Православној Цркви. Православна Црква и њена чеда, за разлику од Католичке и Протестантске једина је остала верна Извору и апостолском духу. Духовна посрнулост ових девојака је очигледна па самим тим и не чуди скрнављење светиње Цркве и њене Настојатељице Богородице. Обучене у хулахопке са шареним фантомкама на глави, певајући „панк молитву“ упућену Богомајци Марији, а све то праћено деструктивним звуцима панка и накарадног играња, оскрнавиле су достојанство Цркве и достојанство самих себе као жене и као човека. Не чуди ни подршка од Мадоне, јер је Мадона име узела као ругање Пресветој Богородици.

Хипокризија тј. лицемерје модерног друштва је више него очигледна. Многи душебрижници који су забринути за људска права ових младих девојака, који подршку исказују како на интернету, у медијима тако и на улици, лицемерно жмуре кад су заиста угрожена људска права па чак и животи. Да ли ће и један од њих изаћи на улицу због убистава невиних жена у Русији пре неки дан од сатаниста или је и то била слобода говора или можда уметнички протест као подршка Пуси рајоту? А можда ће и неки људи протестовати због строге казне сатанистима-убицама? А да не спомињемо и свакодневна убијања, премлаћивања, прогоне које трпе Срби на Косову, народ најугроженијих људских права на свету, од стране сатаниста са заставом црног орла и НАТО „мировњака“, за која нико није ни прстом мрднуо…

Можда је догађај око Пуси Рајота иницијална каписла да се одвоји жито од кукоља тј. да видимо ко служи Богу а ко Мамону (Сатани). Зато није ни чудо што је подршка стигла од разних „бораца за људска права“, неолиберала, ЛГБТ заједнице, накарадних и неморалних музичких и глумачких звезда попут Лејди Гаге и политичара који су пример само по распусном, порочном и изопаченом животу. Свима њима је исти корен и исти отац. И феминистичким покретима и геј покретима и овим порно хулиганкама- а то је Сатана. На нама остаје да одлучимо да ли подржавамо породицу, државу, цркву и Бога или смо стали уз промискуитет, анархију, скрнављење светиња и Сатану? Да ли смо за највеће људско право – живот или за смрт завијену у форму слободе?

 

( Двери )